Kennisbank

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten en artikelen over re-integratie.

Wat te doen bij psychische klachten bij een werknemer?

Wat te doen bij psychische klachten bij een werknemer

Ziekteverzuim wordt bij ongeveer 1 op de 3 gevallen door psychische klachten veroorzaakt. Naast dat dit vervelend is voor de werknemer, ondervindt de werkgever hier ook nare gevolgen van. Hoe ga je als werkgever het beste om met een werknemer met psychische klachten, om dit soort kosten te voorkomen?

Hoe om te gaan met stressvolle situaties op de werkvloer

Hoe om te gaan met stressvolle situaties op de werkvloer

Veel mensen ervaren wel eens stress op de werkvloer. Dit hoeft niet slecht te zijn. Een kleine mate van stress geeft mensen vaak het gevoel van uitdaging. Als iemand continu stress ervaart kan dit de oorzaak zijn van lichamelijke of psychische klachten.

Drukke kantoortuin reden voor verzuim

Kantoortuin

De kantoortuin is niet meer weg te denken uit ons kantoorbestaan. Snel contact leggen met je collega’s, is het idee. Toch is een te drukke kantoortuin een belangrijke reden voor verzuim.

“In 2030 heeft 1 op de 4 werknemers last van burn-out”

Als we niets veranderen aan de manier waarop we werk organiseren, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress- en overbelasting. Dat zegt hoogleraar Willem van Rhenen, stressexpert bij de Arbo Unie.

,

Percuris is erkend re-integratiebureau voor CZ Bedrijfszorg

Bent u als bedrijf voor verzuim verzekerd bij CZ? Dan heeft Percuris goed nieuws voor u. Sinds 1 juni 2019 zijn wij door CZ erkend als re-integratiebureau. Dat betekent dat Percuris voor u re-integratietrajecten kan verzorgen die door CZ vergoed worden.